rhythms

Concert Met Sabien Tiels


verplaatst naar


25 oktober 2020 14.00 u

CC De Werft , Geel

De ritmsectie in een big band is het hart van het orkest en bestaat uit volgende instrumenten : piano, slaggitaar, basgitaar of contrabas en drums. Alle 'slag' instrumenten dus. In dat zelfde rijtje past het eventuele percussiewerk met conga's, tambourijn, en meer van dat moois. 

Paul Dumont (°1935 Antwerpen)  Piano


Zijn verhaal via een krantartikel uit de Gazet van Antwerpen : deel1deel2Louis Moons (°1995  Herentals)  slaggitaar

Frank Picavet (°1948        Antwerpen)


Studeerde notenleer, muziekgeschiedenis en klassieke gitaar aan het conservatorium van Antwerpen. Leerde basgitaar door zelfstudie en zijn grote voorbeelden zijn Jaco Pastorius en Marcus Miller. Speelde vanaf 1970 in diverse semi-proffesionele "balorkesten" zoals dat toen heette en begeleide op die manier verschillende artiesten. Heeft ook bijna 15 jaar bij een bekende coverband gespeeld. Speelt nu nog enkel voor de lol in de Metropool Big Band onder leiding van Jean Maryn en ook met veel plezier in een klein jazzcombo.

Voegde zich bij de 2440 big band in mei 2014.

Wim Oosthuyse

Jan Van den Eynde  (1953)


Begonnen als 'tamboer' in de fanfare waar zijn vader voorzitter was. Van moeders dashtonnen, steriliseerketels en pedaalvuilbak zelf een drumstel gebricoleerd. Verder de stiel geleerd met spelen op trouwfeesten, kermissen, teerfeesten en andere gelegenheden

Privélessen, muziekacademie en een paar jaar conservatorium gevolgd. Ooit bij Lou Roman en bij The Skyliners gespeeld en met die orkesten vele vedetten begeleid waaronder Ann Christy, Kalinka, Hugo Dellas, Louis Neefs en vele andere. Is blij om nog net de tijd van de revues meegemaakt te hebben met o.a. optredens in theater Oud-België in Antwerpen .

Jammer genoeg moeten stoppen wegens niet meer te combineren met beroep.

De roep van de muziek was te sterk en dus na een tiental jaren toch terug begonnen met bluesgroepen, coverbands, harmonies, big bands, jazz combo's, enz.

Sedert enkele jaren heel veel tijd en zin om muziek te maken...! En sinds september 2014 een aanwinst voor de 2440 Big Band. 

Nico Stynen  (°Turnhout     1971)   Percussie


Zijn eerste trommelstokjes kreeg hij op de zeer jeugdige leeftijd van vijf jaar. In de muziekacademie studeerde hij af met onderscheiding in de discipline slagwerk. Daarnaast behaalde hij in 1996 de titel "Europees Kampioen Drummen".

Hij specialiseerde zich tevens in Afrikaans slagwerk bij Umberto Filippetti (Wizards of Ooze) en werkte aan zijn "groovability" op drums bij Mario Goossens (Hooverphonic, Trigger Finger, ex-Monza en Noordkaap) en Dom Fabularo.   Hij heeft de coverwereld leren kennen dankzij de coverband "No Fake". Daarnaast heeft hij jarenlang als drummer meegedraaid in het fuifcircuit. Zo verzorgde hij jarenlang de beats bij o.a. "Donna's Dansfolie", "VT4 Goes Crazy" en "Feesten als de Beesten".

Hij was de drummer en grote bezieler van all-round coverband "Jammin' in the Kitchen".

Dankzij de ervaring in het fuifcircuitis hij ook regelmatig als DJ aan de slag ("Discobar Freaky Music").

Ervaring bij verschillende fanfares en harmonies als allround slagwerker en leider van het slagwerkensemble van de fanfare te Lichtaart.


Ook zij brachten ritme in de band :