ZANG

Concert Met Sabien Tiels


verplaatst naar


25 oktober 2020 14.00 u

CC De Werft , Geel

Martine Dams (Geel, 23.03.1965)

Zingen is haar grote passie! Ze volgde lessen aan de muziekacademies van Geel, Mol en Lier. Zowel in de klassieke richting als in de afdeling jazz- en lichte muziek studeerde ze af met grootste onderscheiding. Verder deed ze ervaring op in internationale jazzstages en was ze vrije leerling aan de Jazz-studio in Antwerpen.

Als tiener zong Martine vooral Nederlandstalige luisterliedjes zichzelf begeleidend op gitaar. Ze won verscheidene zangwedstrijden. In 2010 won ze de eerste prijs van de ‘Radio Minerva Crooner Contest’ die bekroond werd met een single cd-opname. Martine is van vele markten thuis ook musical en het Franse chanson zijn haar niet vreemd. Ze is leadzangeres in de jazz-band ‘Saudade’ hun muziek is geïnspireerd door Braziliaanse Bossa Nova. Ze wordt ook vaak gevraagd als gastsoliste voor concerten. In 2014 was ze nog op tour in China met de Hakunamatata Big Band uit Mol. Ook VZW Kempenshows doet beroep op Martine, zij brengen een aangepaste show voor diverse doelgroepen.

In de 2440 big band neemt ze sinds 2006 de zangpartijen voor haar rekening.


Martine is gehuwd met Berten Crauwels en is mama van Lore. Ze is lerares in het Sint-Maria-Instituut in Geel.


FRANK VERBERCK ( zijn echte naam ) is zijn hele leven lang al een gepassioneerd muziekliefhebber . Hij groeide op in de jaren 60 - 70 en leerde de muziek kennen doordat thuis ,  dag in  dag uit ,   een bandopnemer  ( zo een met van die grote spoelen ) stond te spelen met al die mooie melodieen van de BEATLES , over NAT KING COLE , TOM JONES , FRANK SINATRA , BIG BANDS en zovele andere . Zijn groot idool is altijd TOM JONES geweest , door naar hem te luisteren is de "goesting" om zelf te gaan zingen geboren .

Hij begon deel te nemen aan "crochet" wedstrijden en algauw had hij een hele verzameling bekers en trofeeën bij mekaar gewonnen .


In 1984 werd hij op slag wereldberoemd in Antwerpen door zijn maxi - single "COUPLES ONLY ". Deze werd grijs gedraaid op de vrije radio's en in de discotheken en daaruit volgden vele optredens .

Rond die tijd startten enkele vrienden met hem de groep "HOT PINK " , een bandje dat de Vlaamse feestzalen afschuimde en ook in Nederland succes oogstte . Rond de eeuwwisseling zijn ze gesplit .


Frank is blijven zingen en treedt regelmatig op met  Big Band , nu zijn grote passie .


Als "free lance " zanger stond hij op het podium samen met grote namen zoals  WILL TURA ,

RAF VAN BRUSSEL ,  ISABELLA A , YANICK BOVY en de onvergetelijke TOOTS THIELEMANS .Ook  zij zongen mee in onze band :