TRUMPETS

Concert Met Sabien Tiels


verplaatst naar


25 oktober 2020 14.00 u

CC De Werft , Geel

De trompetsectie in een big band bestaat doorgaans uit 4 tot 5 trompettisten en is wellicht de meest spectaculaire. Zij zorgt doorgaans ook voor de contrasten die zo eigen zijn aan Big Band muziek . Meestal zorgen trompet 1 en/of 2 voor de improviserende solo's. Af en toe vraagt een arrrangement naar de klankkleur van een bugel en dan neemt een van de trompettisten die voor zijn/haar rekening.


Patrick Mathijssen (°1969 Maaseik)   -  Trompet 1Ik begon mijn eerste trompetgeluiden als 8 jarige te produceren bij de plaatselijke koningklijke Fanfare Sint-Martinus  Dilsen-Houtissen, al snel ging ik naar de Gemeentelijke Muziekschool te Lanklaar voor notenleer en trompet les bij Roger Vanhoudt.

Midden jaren 80’ ben ik bij de Zenith Big Band (Dilsen) terecht gekomen, en heeft het jazz en swing virus me niet meer los gelaten.

Van meerdere muziekverenigingen heb ik door de jaren mogen genieten zoals fanfares, harmonies, blaaskapellen, balorkest…(Zenith Big Band, Roger’s Company, Ray James Big Band, Ray James Combo, Front Garden Swing Band, Roger’s Combo)

Uiteindelijk bleef de swing muziek als laatste overeind, en ben sinds 1995 een vaste waarde bij de Ray James Big Band uit Dilsen-Stokkem.

Sinds November 2013 ben ik terug gestart met de opleiding Pop & Jazz, in de Muziekacademie te Maasmechelen,waar ik trompetles volg bij Koen Minnaert (trompettist), tevens Ensemble-pop opleiding en Ensemble –Jazz  bij Daniel Daemen (saxofonist).

Mijn nieuwe uitdaging is de 2440 Big Band Geel, waar ik sinds Februari 2014 actief ben.


Sven Voeten (°1994 Vosselaar) - trompet 2


Ik ben op mijn 8 jaar gestart met notenleer op de muziekschool in Vosselaar. Na een jaar ben ik begonnen met bugel maar ben dan snel overgeschakeld naar trompet.

Ik speelde mee in de fanfare van Vosselaar (De ware vrienden) .

Op mijn 15jaar ben ik dan gestart met AMC Jalm, de jazz richting van de muziekschool. Hier heb ik 3 jaar les bij Peter Kox gevolgd en het 3de jaar heb ik meegespeeld in de bigband van de muziekschool. Omdat ik voor mijn studies op kot ging kon ik niet meer in Turnhout muziekschool volgen dus ben ik in Mechelen les gaan volgen op de muziekschool bij Ben Fleerakkers, hier speelde ik ook in de big band. Mijn 2de jaar in Mechelen kreeg ik een nieuwe leerkracht, Dree Peeremans.

Ik volg thans  terug les  in de muziekschool van turnhout bij Peter Kox en speel daar ook terug in de big band. Sinds 2014  ben ik ook in Merksplas (Koninklijke Fanfare Sint-Willibrordus) aan het meespelen op bugel.

In juni 2014 kan ik me aansluiten bij de 2440 Big Band.

Arno Opdebeeck (°Geel, 1991)  trompet 4


startte aanvankelijk zijn muzikale loopbaan op de muziekschool. Enkele jaren later begon hij trompet spelen bij fanfare Hoop en Vlijt Westerlo dankzij lessen onder begeleiding van voorzitter Robert Dierckx. Deze meer praktische op samenspel gerichte manier ging hem veel beter af en na enkele jaren nam hij ook weer lessen bij de muziekschool van Westerlo om technisch sterker te worden. Het was hier dat hij voor de eerste keer kennis maakte met bigband onder Jos Loffens. Toen ook deze samenwerking ten einde kwam hielp zijn grootvader, André Engels, die reeds instond voor de muzikale bibliotheek van de 2440 Big Band, hem in contact komen met de groep. Ondertussen heeft Arno zich ook aangesloten bij de Geelse Centrumharmonie.


Freddy Maes (°1965 Merksplas)  trompet 3

Op mijn 5 jaar zette vader een accordeon op mijn schoot. Ik kon er nauwelijks overheen kijken.

Op mijn 8 jaar ging ik naar de muziekschool en mijn instrument zou bugel worden.

In die tijd werd accordeon niet gegeven in de muziekschool en in de fanfare van Deinze konden ze wel extra bugels gebruiken.

Ik speelde in de fanfares van Deinze, Vinkt en Machelen aan de Leie.

Tijdens mijn studies in Antwerpen leerde ik Marleen kennen en week ik uit naar Turnhout.

Via via kwam ik bij de Wampegalm in Arendonk terecht waar ik 15 jaar met plezier heb gebugeld.

Via een gelegenheidsorkestje op het werk kwam ik in contact met Good Company uit Kasterlee, een jazzcombo.

Ook daar bleef ik de bugel trouw, maar na 9 jaar Jazzen was de fut er voor mij wat uit.

Na een half jaar muzikaal niets doen, vond ik mijn plaatsje in de 2440Bigband , waar ik me op trompet terug helemaal kan uitleven.


Jan Guns

Interesse ?


Bel Eugeen 0497 71 69 33   

of   Koen    0497 12 53 78