SPONSORS

2440 BIG BAND Geel vzw

Lebonstraat 116

2440 GEEL

014 58 30 44

BIC GEBABEBB / IBAN BE53 0011 8916 7153

 

 

 

Het is één van doelstellingen van de vzw 2440 Big Band om de cultuur van big band levendig te houden.

Big band muziek bleef populaire dansmuziek tot de jaren '50 van de vorige eeuw. Daarna zocht de populaire danscultuur andere genres op en big band muziek evolueerde van populair naar orkestrale jazz voor trouwe liefhebbers.

De Geelse big band bestaat 40 jaar. Meer dan 120 uitstekende muzikanten passeerden sedertdien deze unieke big band. Vanaf het begin mikte de band op een hoog niveau met een ambitieuze muzikale leiding en gepassioneerde amateurs die wekelijks in Geel repeteren. De uitdaging om dit project levend te houden is echter groot:

1. Goede muzikanten vinden: een big band telt 20 muzikanten, 15 blaasinstrumenten en een ritmesectie.

2. Wekelijks repeteren om het niveau hoog te houden én het inhuren van een professionele dirigent.

3. Een motiverend jaarprogramma opstellen met optredens die de kosten kunnen dekken.

 

Het genoegen van big band muziek is alleen te ontdekken voor wie er actief naar op zoek gaat. Je hoort het nauwelijks op radio en concerten van zélfs de grootste big bands krijgen weinig aandacht. Het aantal optredens die we jaarlijks kunnen boeken loopt terug. Onbekend maakt onbemind zo blijkt na elk optreden opnieuw wanneer niet kenners verrast zijn over de dynamiek van onze muziek. Daarom moeten we zelf investeren in bekendheid. De uitkoopsom voor een optreden houden we gedwongen klein om de drempel te verlagen en zoveel mogelijk kansen te creëren.

 

De financiële ruimte is echter beperkt en subsidies van de overheid zijn uiteraard zeer gering.

De kosten gaan in stijgende lijn. Gratis repeteren in een lokaal lukt niet meer, de dirigent moet vergoed worden, partituren zijn duur, verzekering, SABAM, vervangende muzikanten, ... . De jaarlijkse kosten bedragen € 4500. (de kosten om met 20 muzikanten op te treden zijn minimaal €500) Waar we 15 jaar geleden nog heel vlot een jaarlijks overschot konden noteren, zijn we nu zover dat we langzaam maar zeker de financiële reserve die 40 jaar lang geduldig opbouwden verliezen. Deze situatie houden we niet lang meer vol.

 

Het tij is te keren, mits het vinden van €2000 extra netto per jaar.

Tijd dus om een tandje bij te steken. De bestuursploeg gaat dus op zoek naar sponsors en 'milde schenkers'. Bovendien staan we open voor vele vormen van samenwerking in projecten die voor de partners ook interessant zijn. We denken ook aan andere formules van optreden die voor meer opbrengsten zorgen. Het is dus niet onze bedoeling om alleen met schenkingen te overleven. We gaan dynamisch op zoek naar eigen inkomsten, maar zonder steun zal het de komende jaren niet lukken.

 

Ons orkest biedt kansen aan jonge muzikanten die de lat hoger willen leggen.

Meestal stappen beginnende muzikanten na de opleiding aan de academie in harmonie of fanfare. Big band muziek is een extra uitdaging voor de besten onder hen door de grote instrumentbeheersing en gevorderde theoretische kennis die gevraagd wordt. Soleren tijdens jazz optredens vraagt lef en kunde. Wij willen deze kans blijven bieden aan jonge muzikanten uit Geel en omstreken. Wij ijveren ervoor om deze vorm van puur musiceren te laten bestaan omdat het een waardevolle aanvulling is op de meer populaire vormen van muziekbeleving. Ons ambitie gaat dus verder dan het laten overleven van een niche in de muziek, hoe waardevol dit op zich ook is.

 

 

Elke bijdrage aan ons project is uitermate welkom. De centen worden duurzaam geïnvesteerd om de toekomst van dit Geelse orkest te verzekeren! De steun kan vele vormen aannemen en hoeft niet zonder tegenprestatie te blijven.

Bezoek zeker onze website. Op www.2440bb.com. zal je zien dat wij heel wat op ons palmares hebben en dat we er alles willen aan doen om te blijven. Mits de nodige steun kan dit zeker lukken.

 

 

 

Waarom?

 

 • omdat u beseft dat een kleine vzw zoals de 2440 Big Band nauwelijks kan overleven zonder steun
 • omdat u sympathie heeft voor deze groep talentvolle muzikanten die samen wekelijks belangeloos oefenen om enkele keren per jaar een aangename namiddag of avond te bezorgen aan een breed publiek
 • omdat u volkscultuurminnend bent
 • omdat u van big band muziek houdt en niet graag deze Geelse formatie ziet verdwijnen

Wat krijgt u terug ?

 

 • onze oprechte dank en waardering
 • mond aan mond reclame
 • afhankelijk van de geldelijke steun :
 • vermelding van uw logo op onze website
 • uw reclame spandoek op onze concerten waar contractueel mogelijk
 • 2 vrijkaarten voor het Swingin' Singin' Spring concert
 • voorkeursbehandeling
 • nummers die opgedragen worden aan u via de presentatie of programmaboekje

Bedragen € ( jaarlijks )

 

ref. 75€ = kost van één repetitie

 

cat.

bedrag

r.o.i.

A

sympathisanten

75€

onze dank + vermelding naam programmablaadje

B

event sponsoring

150€

A + uw logo op onze website + vermelding naam bij nummer

C

event sponsoring

200€

B +2 vrijkaarten+ uw spandoek

D

structurele

sponsoring

500€

C + voorkeursbehandeling + nummers ter ere van u

+ fiscaal attest

E

structurele

sponsoring

750€

D + 10 vrijkaarten